I oppskriftene vil du kanskje finne produkter du ikke kjenner til. Her er en kort ordliste
SUKRIN: Et 100% naturlig produkt som ikke påvirker blodsukkeret. Ulempe: I store mengder har den en "icing" smak
SUKRIN+: Dette er i min mening det beste. Det er en 50/50 blanding av Stevia og Sukrin. Dette gjør at den "icing" smaken blir borte. Du trenger bare 50% av dette ettersom det er dobbelt så søtt som sukker.
Den tåler både baking og steking og koking (saft, syltetøy)
SUKRIN MELIS: Melisen av sukrin.
KOKOSBLOMST SUKKER: Er akkurat det det høres ut som: Et sukker laget av kokosblomsten. Den har en GI index på 35, hvilket er lavt, men ikke som sukrin hvilket er på 0. Den er likevel grei å bruke til en viss grad. Kan med stort hell blandes med sukrin for å kutte "icing" smaken.
Kjempegod sammen med f.eks kanel til eplebiter eller i eplekake. Jeg liker den også i teen min.
Har en brun farge.
AGAVE SIRUP: Sirup fra en kaktus plante. Har en GI index på 40, så den er lav, men igjen ikke på 0 som sukrinen. Det er endel uenighet om hvor sunt det er med dette produktet, så jeg bruker lite av det, men det er greit i flytende ting hvor man ikke trenger så mye (f.eks vaffelrøre)
FIBERFIN: Et glutenfritt mel med masse fiber. Der et vanlig glutenfritt mel har rundt 75-80g karbo pr.100g, har fiberfin bare 31g pr.100g
FIBERHUSK: Eller Psyllium Husk. Fiber som når det kommer i kontakt med væske sveller. Jeg bruker dette i syltetøy for at det ikke skal være så rennede.
MANDELMEL: Ikke noe mer mystisk enn malte mandler. Dersom du ikke vil kjøpe det ferdig malt, bare kjøp mandler og mal selv.
MANDELFLØTE: Akkurat hva det høres ut som - fløte laget av mandler. Den har veldig lite mandelsmak og kan brukes som vanlig matfløte.
HVIT GEITOST: Dette er et produkt jeg bruker masse. Kjempebra erstattning for vanlig ost, spesielt som gratinering.
Du vil finne mesteparten av produktene i en god helsekostbutikk. Du kan også finne mye av disse tingene på internet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar