torsdag 31. januar 2013

Hva er Chiafrø?

Du vil se at i noen av oppskriftene bruker jeg chia frø. Vi bruker mye av disse.

Dette er et lite frø fra Sør Amerika som går inn under katergorien "Superfood" - super mat.

Hvorfor?

2 ss med chifrø (hele eller malte) inneholder bl.a

* Mer Omega 3 enn en laksefilet
* Mer Kalsium (opptagbar) enn flere glass melk
* Mer kalium enn bananer
* Mer Jern enn spinat

* Magnesium
* Essensielle aminosyrer
* Flere andre mineraler

Osv, osv

Du kan lese mer om Chiafrø f.eks her, men om du søker på det på dataen, vil du få opp mye informasjon.

Hvordan bruker jeg det?

Siden det er et frø uten smak, kan det brukes over alt.
Jeg putter dem i f.eks:

* Malt i Vafler
* Malt i Muffins
* Hele i Surdeigsbrød
* Malt mellom smør og pålegg på brødskiver
* Malt i yoghurt

Etc etc

Det eneste du må ta med i betraktning er at de sveller endel, så man må legge til litt væske i f.eks vaffelrøren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar