Her i Spania er "flan de huevo" et stor dessert.
Enkel å lage, men det tar litt tid i ovnen
Det blir enten 6 små eller 1 stor flan. Til stor bruker jeg en brødform
Vi lager den med geitemelk, og selv om jeg ikke liker smaken geitemelk, synes jeg denne er kjempegod.
Du trenger:
Karamell:
6 ss kokosblomst sukker
3 ss vann
Flan
4 eggeplommer (eggehvittene kan f.eks brukes til Kokosmakroner eller Sjokolademouse)
2 hele egg
4 dl geitemelk (eller vanlig melk om dere bruker det)
65g sukrin+ (eller 130g annet lavkarbo søtning)
Slik gjør du:
1) Fyll langpannen i ovenen med varmt vann og sett ovenen på 200º
2) I en liten kasserolle bland kokosblomstsukker og vann
3) Kok opp og la det koke til de begynner å tykne litt
4) Fordel "karamellen" i formen / formene
5) Sett til side
6) Putt eggene og sukrin+ i en bolle og visp sammen UTEN å få for mye skum
7) Helles i formen eller fordeles i formene
8) Dekk med alminiumsfolie
9) Sett i langpannen OBS: Vær forsiktig med vanndampen!
10) La stå 1 time
11) De siste 10 minuttene kan du ta av folien så flanen får litt farge
12) Kjøl ned på benken og deretter settes i kjøleskap
Hos oss blir den stort sett spist rett fra form, men er veldig enkel å velte ut
Kos dere!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar