lørdag 15. september 2012

Mandelkake med eggekrem

Noe av det morsomte med å leve på lavkarbo er utfordringen med å erstatte de tingene man koste seg med uten å miste kosen.

Her har dere et eksempel på dette: Mandelkake med eggekrem - den ble godt mottatt av alle aldre her i huset

Ingredienser:

BUNN:
6 eggehvitter
100g sukrinmelis
100g sukrin+
300g mandelmel

KREM:
6 eggeplommer
65g sukrin+
100ml mandelfløte
1 ts vanilje
125g smeltet smør

Hakkede nøtter til pynt

Sånn gjøre du:

BUNN:
1) Visp eggehvitter, sukrinmelis og sukrin+ sammen til marengs (til du kan holde den opp/ned)
2) Forsiktig bland i mandelmelet
3) Putt i rundt springform (ca.24cm) med bakepapir i bunnen.

200º ca 30-40 min

KREM:
1) Smelt smøret og sett til side for å kjølne
2) Putt eggeplommer, mandelfløte, sukrin+ of vanilje i en kjele, og kok opp under omrøring på svak varme. Det begynner å tykne
3) Når smøret er HELT kaldt, hell i litt etter litt mens du fortsetter å røre

Skulle smøret ikke være kaldt nok vil kremen skille seg. Skulle dette skje, hell i litt etter litt en tynn stråle med kaldt vann mens du rører kraftig, så vil sausen gå sammen igjen

Smør kremen på bunnen og strø hakkede nøtter over




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar