Noe av det morsomte med å leve på lavkarbo er utfordringen med å erstatte de tingene man koste seg med uten å miste kosen.
Her har dere et eksempel på dette: Mandelkake med eggekrem - den ble godt mottatt av alle aldre her i huset
Ingredienser:
BUNN:
6 eggehvitter
100g sukrinmelis
100g sukrin+
300g mandelmel
KREM:
6 eggeplommer
65g sukrin+
100ml mandelfløte
1 ts vanilje
125g smeltet smør
Hakkede nøtter til pynt
Sånn gjøre du:
BUNN:
1) Visp eggehvitter, sukrinmelis og sukrin+ sammen til marengs (til du kan holde den opp/ned)
2) Forsiktig bland i mandelmelet
3) Putt i rundt springform (ca.24cm) med bakepapir i bunnen.
200º ca 30-40 min
KREM:
1) Smelt smøret og sett til side for å kjølne
2) Putt eggeplommer, mandelfløte, sukrin+ of vanilje i en kjele, og kok opp under omrøring på svak varme. Det begynner å tykne
3) Når smøret er HELT kaldt, hell i litt etter litt mens du fortsetter å røre
Skulle smøret ikke være kaldt nok vil kremen skille seg. Skulle dette skje, hell i litt etter litt en tynn stråle med kaldt vann mens du rører kraftig, så vil sausen gå sammen igjen
Smør kremen på bunnen og strø hakkede nøtter over
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar