onsdag 19. september 2012

Russisk salat

Denne er kjempegod. Med dette kostholdet kutter man jo ut både pasta og mye ris og poteter: Ting som vi er vant til å bruke til kjøttet eller fisken til middag.

Innimellom får man lyst på noe annet ved siden av istedenfor salat eller grønnsaker, og her er Russisk salat er en god erstatning. Spesielt god ved siden av kjøtt. Vi har brukt den ved siden av koteletter, oksefilet og annet kjøtt.

Ingredienser:

500g poteter (behandlet)***
2 egg
1-2 gulrøtter
2 små bokser tunfisk
50ml kaldpresset olivenolje
250ml majones

Slik gjør du:

1) *** Kutt opp potetene i småbiter og legg de i vann i min.1 time (Dette tar ut stivelsen)
2) Kutt opp gulrøttene i biter (Ikke bittesmå - du kan lage dem mindre senere)
3) Kok opp vann med litt salt og ha i: Potetbitene, gulrotbitene og eggene.
4) Etter 10 min ta ut eggene
5) Ta ut potetene og gulrøttene når de er myke
6) Bland majones, tunfisk og olivenolje i en bolle
7) Småhakk eggene og gulrøttene
8) Når alt det kokte er avkjølt, blandes det i majonesblandingen
9) Bland godt og sett i kjøleskap - skal serveres kald

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar